Welcome to my world. Be nice here. Thank you.|+Follow | DBoard|

//Cheyenne

Kami Bebas :D
Sunday, 9 December 2012 | 12:20 | 0 ChickyCherry
Assalamualaikum

Mungkin budak budak sekolah yang lain tak sabar nak habis sekolah kan? Actually korang akan rasa betapa seronok sekolah berbanding menjadi budak lepasan SPM ni :/ 
Memang seronok dari segi kita dah lepas dari SPM, cikgu and yang penting dah tak ada homework yang kena buat tapi SATU je kita kehilangan kawan kawan sekelas kita. Kawan yang satu sekolah dengan kita. Hmm padahal dah 5 tahun kan kita sama sama sekolah dengan diorang and tetiba kita dah tak jumpa diorang.

Eleh padahal kebanyakan daripada kita tujuan utama datang sekolah pun nak jumpa kawan kan? itu je? haha yes kebanyakannya lah. Ya maybe kita boleh jumpa dekat luar ke or whatever but still tak sama. Suasana dah lain dah masa tu. Kita pulak dah makin matang and dah malu kot nak bergurau or lepak macam dulu dulu. Teringat masa last kami ambik paper SPM 27/11. ya Allah tak dapat nak gambarkan betapa gembira bercampur sedih. sampaikan tangan ni pun mengigil nak jawab paper Biology. Alhamdulillah Allah permudahkan segala urusan.

Belum sampai seminggu tak sekolah dah rasa bosoan gila k. Hmm nak kerja tu nak tapi alaa malas ah. Haha xD Lagipun duduk rumah lagi best even boring sikit. K boring banyak. Tapi yang penting sekolah adalah antara kenangan yang akan korang ingat sampai dah besar. Masa dekat sekolah lah kita baru mengenal semua and yang penting dekat sekolah jugak famous dengan CRUSH! hah menipu siapa yang tak tahu apa itu crush. Sikit sikit gosip pasal crush kalau perempuan then lelaki pulak usha crush pastu balik rumah tweet pasal crush. ohhh semua nak crush. Hahaha but dengan ini saya terpaksa mengaku bahawa saya pun ada crush and dia sekelas dengan saya. OMG OMG kenangan tu~ haha

Kalau nak cerita pasal sekolah hmm memang tak akan habis lah kan, banyak sangat kenangan yang ada dekat sekolah tu :') Okay ini ada sedikit gambar masa hari terakhir jawab paper SPM. hehe :3


/
/


/
/


/
/


/
/


/
/


/
/


/
/


/
/


/
/





OMG i'll miss you guys. xoxo



Graduation Day '12
Friday, 7 December 2012 | 08:55 | 0 ChickyCherry

Assalamualaikum :)

Hello :D hey rasanya macam dah terlalu lama pulak tak update blog ni. Eh padahal memang tak pernah active pun ber-blog ni. Hihi, al maklum lah tahun ni tahun yang sangat penting. SPM lah katakan. Tak ada masa pun nak update apa apa lagipun nak online pun susah. My mum bukan kasi pun nak online ni. Study study and study -___-


Okay btw hari ni saya nak cerita pasal Hari Graduasi, Ya Allah tersangat lah best and terasa diri ini sudah tua sebabnya kan masa hari tu ramai yang pakai pakaian orang yang berkerjaya seperti pakaian pejabat. Haha acah acah je tu. Okay masa tu lah masanya untuk bergaya and berlawan siapa punya baju paling lawa. Haha takde lah segan kot rasanya even dengan kawan sekolah pun. Masa hari tu saya pakai jubah. Hihi nampak tak betapa sopannya saya? Haha -.-


Graduation Day ini selepas trial SPM, haha macam tak kena waktu je. Kenapa tak buat lepas SPM? hah masa tu nak enjoy puas puas pun tak apa. Hihi.Tapi semuanya tetap berjalan dengan lancar and yes semuanya happy disitu. Haha actually sangat lah segan plus cuak plus malu, k semuanya ada lah masa nak terima sijil atas pentas tu. Fuhh serious cakap gementar gila masa tu then nak kena pandang dekat camera pulak. k yang penting cover comel. Itu sangat penting. Haha.


Sebenarnya best lah jugak even sekolah kami punya Graduation day tak sebest sekolah lain. Well normal lah bayar nak murah then jangan nak mimpi yang best best sangat k. Haha. Walau apa pun yang penting kami seronok and itu sudah cukup. hmm tu je kot nak cakap, alaaa tak tahu ah nak cakap apa lagi. Ini ada sedikit gambar masa hari graduasi. eh sedikit? k banyak. haha enjoy lah~

/
/
/

 /
/
/


/
/
/


/
/
/


/
/
/


/
/
/


/
/
/


/
/
/


/
/
/


/
/
/


/
/
/


/
/
/


/
/
/


/
/
/


/
/
/




kbye. xoxo :*

Perasaan :')
Sunday, 27 May 2012 | 12:04 | 0 ChickyCherry



السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

>>> بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ <<<


sebelum itu, aku bersyukur aku masih bernafas dekat bumi ni. alhamdulillah. last post aku pasal dia en? ya dia. salah satu sbb kenapa aku tanak update blog ni sbb aku tanak ingat semua kenangn tu :/ orang lain senang la cakap kn? " alaa kau kena lupa kn dia. kau mesti kuat. kau kena tabah. aku faham perasan kau ". aku rasa terharu dekat kawan2 aku yg ambik berat pasal aku tapi kau cuma boleh berkata. yang merasai yang menanggung aku. AKU wey. ya Allah hidup bpasangan ni banyk sangat dugaan. alangkah bahagia nya if aku single je. tak payah nk mgatal bercinta2 ni tapi hmm manusia kn? nk buat mcm mana. 


secara jujurnya, dia lah yg paling lama and entah la weyy. takpe la wey bukan jodoh and aku tak salah kn dia. dia ada alasan dia tersendiri. lgpunn aku tengok dia bahagia sekarang :) tipu letuww kalau aku cakap aku dah lupakan dia en. eh bro tak payah nk tipu diri sendiri la en. konon cakap dah lupakn dia but dalam hati hari2 sebut nama dia tapi aku tak lerrr seteruk tu. insyaallah aku boleh move on tanpa kau amirul fareez sbb aku dah jumpa peganti.


apa? terkejut? well aku nk bangkit dr kkecewaan tu. aku tanak la mata aku ni mcm panda kn asyik nangis pasal kau je. penat la jugak menangis ni kn? haha :D aku bukan la perempuan yang korang fikir. senang2 je dapat peganti. aku ambik masa jugak okay. orang yg mganti dia tu selalu buat aku ketawa. dia selalu bg kata2 semangat dekat aku. perepmpuan ni mudah cair kn? ya aku mgaku benda tu. bila someone buat baik dekat aku confirm jalan~ haha :D


Eh apa yang aku mrepek pun aku tak tahu. sorry to say la kak yong. haha XD oh ya bagi aku la kn sekali kau muncul dalam hidup aku en, seumur hidup aku akn ingat sbb benda tu kn wey. dah mcm kenangan. semua yg terjadi dalam hidup ni bukan senang2 kita nk lupakn.  tak pun kadang kala kn kita akan terlupa tanpa sedar. kita bukan boleh nk paksa2 segala :) dan kalau la ditakdirkn aku hilang ingatan. aku nak lupakan semua kisah sedih aku. ahh gelabah la lu. haha :D hidup ni kalau happy je pun tak best tahu. haha :p
umi kita selalu cakap hidup ni semakin kita besar semakin banyak cabaran and halangan. umi, i love you! ehh ttibe. haha :D kalau perempuan dah dapat peganti mesti ex dia cakap ahh perempuan senang betul dapat peganti tapi apa yg diorang tahu tentang perasan perempuan yg ditinggalkn disakiti? tak tahu kn? so diam ahh wey.


PEREMPUAN SENANG DAPAT PEGANTI TAPI TAK MUDAH MELUPAKAN YANG LAMA


ya aku sangat setuju dgn kata2 diatas. sangat sangat la setuju. mungkin lelak tak sedar yg itu kn. aku tanak jd perempuan yg lemah. yg menangis beria2 sbb dtinggalkn. padahal aku memang macam tu pon kn? haha :D perempuan tak dapat dipisahkan dengan air mata :D 
sincerely aku dah mula myayangi orang lain. ya kau la ngek. haha tapi sometime aku terfikir macam mana if benda yg sama berulang? dulu dia pun cakap tak kn tinggalkn aku tapi semua tu hanya la kata2 :) apa2 pun kena hadapi benda ni. bila tengok orang la masing2 cakap pasal ex diorang kan aku terfikir eh korang tanak cuba buka hati korang untuk myanyangi orang lain ke? kenapa masih nk sayangkn someone yg dah ada peganti diri kita en. 


apa yang penting aku masih buat lawak even tgah menangis. eh kau ado? haha. eh wey asal kalau aku cakap aku menangis kau buat macam biasa je? kau tak kisah eh? tak peduli eh? entah la aku pun kadang2 pening dgn kau. kau suka sangat buat lawak even aku tgah serious. tapi apa2 pun kau selalu buat aku lupa pasal dia. ya ex aku la :)
 terima kasih selalu menceriakn hidup aku :')


aku harap kau tak kn kecewa kn aku. ahh jiwang. bla ahh geli mak jenab weyy.  haha :D 
kay itu je la, eh btw masa ini aku gaduh dengan farhan. err bukan gaduh. salah faham mybe. frist time tapi aku still tak tahu punca nya. sbb dia jugak la aku tak boleh tidur dan pergi update blog ni. sebabb kau FARHAN !! takpe tak salahkn kau punn tapi kenapa kau tak bg aku peluang nk jelas kn. kenapa tanak bterus terang? semua masalah dah boleh selesai en. okay la bye *sambung menangis hehe.







hah mcm ni la muka aku nangis tahu. atoto comelnya awokkk :') hahaha menangis macam tanak berhenti hanya kerana kau. haha :D














Older Post
The Webmaster



Hello There. Bella here.Congrats because you were step in this blog. Leave your footprints on my Shoutbox. Thanks

Navigations

Entries About Links

Tagboard




Now Playing


Lepaskan by Wanna
Credit



Template : Aina Hanani
Background : Sis Una
Full Edit : Kema Akma
Owner Blogger : Bella Shams